Verandering

Na 20 jaar een eigen praktijk kies ik voor verandering van perspectief, van werkomgeving en van werksetting.

Per 1 september 2018 ben ik bij MVRDV hoofd stedenbouw, strategic and urban planning. MVRDV en ik kennen elkaar al lang. Met MVRDV werkte ik zowel in het onderwijs aan de Academie van Bouwkunst, met Nathalie de Vries in het bestuur van OASE magazine en recent in het aardbevingsgebied Groningen.

Ik ben trots op de resultaten van mijn eigen praktijk, eerst breed werkend in Nederland en gaandeweg meer gefocust op complexe strategische opgaven in de grootstedelijke en steeds meer rurale context. De laatste jaren kwamen daar betekenisvolle onderzoeken, plannen en visies voor krimpgebieden in de periferie van Nederland bij, evenals infrastructurele projecten die uitgevoerd zijn of worden. Het programma Stedenbouw als Veranderkracht was een keerpunt in mijn werk, nadien heb ik mij meer gericht op ‘ruimte voor mensen’.  Daarna begeleidde ik met meer plezier en resultaat participatieve trajecten. En juist in die trajecten blijkt dan hoe belangrijk een scherpe analyse is. Mijn ervaring bij veel vraagstukken in het aardbevingsgebied in Groningen onderstreept dat.

In mijn nieuwe functie binnen MVRDV komen deze ervaringen en uitdagende onderzoeks- en ontwerpvragen samen. Het team en ik kunnen elkaar verder versterken. Ik heb zin in deze samenwerking.

Komende maanden rond ik een aantal eigen opdrachten af. Vanuit en met MVRDV werk ik daarna nog verder aan de vernieuwing van Overschild en een lange termijn toekomstperspectief voor het aardbevingsgebied.

Brief Verandering